RSS Feed

REFERENDUMUL din Grecia. Și ce preferați, să-i ajutăm pe bogații lumii

vezi toate articolele de
05 Jul 2015 la 17:46 un comentariu 2104 vizualizari.

Oh, da, azi e referendumul din Grecia. Și deși am auzit cel puțin 10 variante despre ce votează mai exact grecii azi, toate explicate și răs-explicate, concluzia este una singură – vor vota împotriva austerității. Poate să urle cine ce vrea, grecii nu sunt leneși, terminați cu prostia asta. Și dacă tot suntem la capitolul prostii – terminați vă rog și cu presupunerile că grecii sunt anti UE dacă referendumul de azi va decide că proiectul de acord prezentat de către Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană (BCE) și Fondul Monetar Internațional (FMI) nu trebuie acceptat.

Ieri, ministrul de Finanțe al Germaniei, Wolfgang Schäuble a început s-o dea la întors, nu mai era atât de stăpân pe situație. Nici Grexitul nu mai era o soluție permanentă și a spus că Grecia nu va fi abandonată indiferent de costuri. Între timp prin Europa oamenii ies pe străzi în semn de solidaritate cu grecii. Unul dintre cei mai importanți arhitecți ai mașinăriei care poartă acest nume frumos de Uniune Europeană, Jacques Delors, le cere liderilor UE în Le monde să ajute Grecia cu orice preț inclusiv să anuleze și datoriile altor state. Șeful de cabinet al lui Juncker, Martin Selmayr, a avut ieri un puseu de twittereală și a postat încontinuu mesaje pe care le-ar fi transmis șeful lui în Der Spiegel populației Greciei pe tema Tsipras și datorii. Numai că s-a dovedit că toate aceste lucruri fuseseră spuse într-un interviu vechi de două săptămâni. Președintele Consiliului European, Donald Tusk, zicea că NU-ul dat austerității nu înseamnă ieșirea Greciei din zona euro.

Toate acestea după ce Atena n-a mai putut să plătească creditorilor internaționali o tranșă de 1,6 miliarde de euro. Pfff, o sumă imensă, nu? Cum vi se pare atunci suma de 900 de milioane de euro, aproape un miliard, e destul de mare și asta, nu? Păi bine atunci, pentru că se pare că magazinele Lidl și Kaufland controlate de Grupul Schwarz au primit în ultimul deceniu de la Banca Mondială pentru a se extinde în Europa Centrală și de Est exact atât. Dieter Schwarz, în vârstă de peste 70 de ani, cel care controlează Grupul are o avere estimată de 21,0 miliarde de dolari. Germanul controlează grupul de comerţ care numără peste 10.000 de magazine şi care are vânzări ce au depăşit 80 mld. euro în 2011 prin intermediul Dieter Schwarz Stiftung, un “gGmbH” (“srl”) specializat în acţiuni caritabile. Avantajul? Este scutit de taxe, scrie Bloomberg. Dezavantajul? Deşi este un concept legal, modelul lui Schwarz – care direcţionează sume mici de bani către acţiuni caritabile -  este privit foarte critic. În perioada 2008-2010 compania a donat 70 de milioane de euro pentru cauze precum construcţia unui centru ştiinţific sau a unui campus universitar în oraşul german Heilbronn, unde locuieşte Schwarz,mai scrie Bloomberg.

Înțelegeți ironia? Pentru că eu da. Și n-o să vă iau cu texte despre cum toți ar trebui să fim mai buni și să-i ajutăm pe cei aflați la nevoie, nu sunt absurdă. Doar cred sincer că dacă, oricare dintre voi ar avea o avere de peste 10 miliarde de euro obținută mai ales din scutiri de taxe și ați fi specializați în acte caritabile (tocmai din rațiunea asta) – 1,6 miliarde de euro ar fi un preț mic pentru salvarea unei țări pe care țara voastră (plus încă alte câteva țări civilizate) au adus-o la sapă de lemn.

Urmăreşte-ne pe Facebook şi pe Twitter
 1 comment
  • 1

    Buna Ziua, Articol slab, fara comparatii. cate subventii au primit CNH, CNADR, si altii in tara noastra? Iar rezultatul e clar :putini Km de autostrazi si faliment la CNH. Kaufland si Lidl platesc taxe corect si nu primesc subventii de la stat. Buticul din colt face evaziune cat poate. Asta nu intelegeti voi , jurnalistii- toata lumea trebuie sa plateasca taxe, altfel nu putem avea servicii la sanatate si invatamant. Bun venit in Ro marilor lanturi de magazine care platesc TVA la factura emisa. Ai si dreptul sa rambursezi produsul in 29 de zile. Concluzia : Sa starpim felul nostru de comert de contrabanda de la micii buticari bijnitari banditi Ce conteaza cine si cum sponsorizeaza? merci madame

Comentează

Pentru a aparea comentariul dvs direct pe site, trebuie sa va inregistrati, sau sa va logati daca aveti deja un cont.
Comentariile anonime vor intra in moderare


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari
M-am născut într-o zi de vineri - 13
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Ce fac prietenii tăi pe Pandoras

Ultimele comentarii

2012 2013 alegeri alex mazilu articol Artă bani barbati blog București campanie carte carti Chisinau cinema copii copil copilarie critica dragoste educatie familie Fashion femei femeie fericire film filme fotografie Franta frumusete imaginaţie inspirat instantanee interviu iubire Job lansare libertate literatura mare Mirela Retegan Moldova munca muzică oameni o fraza online o poza parinti parlament pasiune Paste Pdl plagiat politică post poveste poze psd publicitate razboi reclama revista români România sanatate scandal soare spectacol spot suflet timp top TV umor vara Very Happy Victor Ponta violenta

© 2010 - 2013 pandoras.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!