RSS Feed

Mihail Neamțu, acest cavaler sexy și povestitor, coborât direct din Evul Mediu

vezi toate articolele de
14 Jan 2014 la 12:15 14 comentarii 1978 vizualizari.

Nu cred că am mai citit ceva atât de inutil de penibil și grotesc de o bună bucată de timp: Emancipată-n biserică prin cultul Fecioarei Maria, femeia de lume şi-a negociat bine statutul public. Odinioară doamnele primeau gratuit tot ceea ce astăzi feminismul nu obţine cu forţa: respectul, ocrotirea, protecţia şi admiraţia ceremonioasă.
Între postura de cavaler şi cea de curtezan, bărbatul inteligent şi-a exersat mereu puterea de seducţie asupra frumuseţii feminine. Răsfoiţi pe-o tabletă câteva pagini din „Il Libro del Cortegiano” (de Baldassare Castiglione, mort pe la 1529) şi veţi înţelege fascinaţia umanităţii pentru lumea aristocraţiilor, pentru ritualurile lorzilor, cutumele conţilor şi visele conteselor. Citiţi despre rânduielile lumii ţărăneşti din Maramureşul istoric şi veţi vedea amestecul extraordinar de compasiune şi delicateţe de care bărbaţii au fost capabili faţă de femeile lor. De aici și secretul marilor iubiri!

Stați că nu se termină atât de ușor: Vrei fă fii, aşadar, un bărbat sexy? Părăseşte clubul, mesageria cu emoticoane și raportarea animalică la femeie. Gândește-te ce-ar fi să trăieşti o seară de duminică într-un mare salon de secol XVIII? Cum te-ai prezenta? Cum te-ai îmbrăca? În ce fel ai sta la masă? Despre ce vise ai povesti unei prinţese de 18 ani? Nu cred c-o vei putea seduce fără să-i vorbesti despre o misiune înaltă. (prostiile continuă în același ritm)

Autorul – Mihail Neamțu. Articolul a apărut pe site-ul partidului pe care-l reprezintă și cică ar fi fost preluat de Șapte seri (așa se menționa în josul textului). L-am căutat și acolo pentru că m-aș fi mirat foarte tare să-l găsesc luând în considerare celelalte nume care publică în Șapte Seri și textele lor. Sigur că nu l-am găsit, nici n-aveam cum, păcăleala n-a funcționat.
L-am găsit în schimb pe domnul Neamțu și într-un filmuleț povestindu-i niște vise unei prințese (nu știu dacă are chiar 18 ani) într-un fel de cabană, tura asta despre compromis care nu e compromis ci coborământ: Te cobori puțin de la niște standarde de puritate absolută ca să înțelegi condiția pur contextuală a celui care a slujit mai mulți oameni încercând să se pună pe sine în paranteză – și mai adaugă ceva și despre cum trebuie să-ți vezi propria bârnă înainte de a sesiza că există un pai în ochiul aproapelui. Plin ochi de înțelepciune.

Înțelepciunea asta de la firul ierbii nu l-a ajutat în piață, cu ocazia protestelor anti Roșia Montana însă. Nu doar că nimeni n-a fost interesat de discursurile lui motivaționale dar cavalerul care-și povestește visele domnițelor de 18 ani și citește Castiglione pe tabletă era să plece cu armura șifonată dintre protestatarii din Piața Universității. A mai avut câteva încercări de coborământ și în decembrie, tot cu ocazia protestelor. De fiecare dată tenișii nespălați despre care vorbește dumnealui cu atâta dispreț erau cât pe ce să i se lipească de dosul conservator de cavaler și curtezan din Evul Mediu dacă nu și-ar fi turat la timp pantofii de gentleman.

Urmăreşte-ne pe Facebook şi pe Twitter
 14 comments
 • 1

  stimata doamna, incerc sa fiu scurta si in stil clasic – “e usor a scrie versuri acnd nimic nu ai a spune”. salutare.

 • 2

  Ar fi fost interesant sa explicati si DE CE ceea ce spune este “penibil si grotesc”.Pentru ca dupa cum puteti constata si dvs., common sense is not that common…

 • 3

  @A: mă bazez pe inteligența și bunul simț ale majorității cititorilor, n-am vrut să-i plictisesc/influențez cu propriile mele interpretări :)

  Dora Constantinovici
  2014-01-14 13:26:05 | Raporteaza
 • 4

  Foarte tare.

  Cam in cit timp va mai ajunge Mihai sa afle din nou taina iubirii, cu astfel de texte?

 • 5

  Mare cavaler, mare caracter, il iubeste femeile si e moarte dupe el…

 • 6

  Prostalaul asta sa apara la TV cu capul plin de cucuie facute de trupele de asalat ale Plagiatorului si sustinute explicit de idolul si stapanul tanatalaului de Neamțu.Sa isi treaca mana franta, capul cucuiat, fundul tabacit de planele suturile si de plnele jandarmilor si va fi primit in piata cu bratele deschise. Pana acum are doar mintea cucuciata de bassisme si e mult “iubit”(la fel ca Basescu, Ponta, Antonescu, USL si multi altii).

 • 7

  Omul asta e real, sau e doar un zvon?

 • 8

  Dora,

  in pozitia aia de”contemplator” nu ne zice decat…a folosi “the middle finger up” aici in USA se foloseste cand injuri pe cineva,scoate poza aia !

  WTF … body language :lol:

 • 9

  intradevar grotesc si penibil…

 • 10

  @Dorian: e real, cât se poate de real

  Dora Constantinovici
  2014-01-21 18:47:02 | Raporteaza
 • 11

  Despre acest personagiu nu poci spune decat ca, din prima clipa cand l-am vazut, m-a facut sa pufnesc in ras, da’ rau de tot. Efectul se reia ori de cate ori dau peste el din intamplare. Rad pana ma doare burta. Cuvintele alea pretioase pe care le scoate din gusa in valatuci imbarligati, voiosia cu care se da dumnealui in tiribomba sintagmelor bombastice si de nimeni (nici macar de dumnealui) intelese, au „solemnitatea” si „inteligenta” unui film cu prosti pe care nu ai cum sa-l iei in serios. Ceva in genul „Tantalaul si Gogomanul” in care monseur Neamtu joaca la dublu rol.

  Articolul e fain, subscriu la el.

 • 12

  Sa intelegem ca el este un barbat sexy si manierat?:))Dupa modul in care o priveste pe domnisoara si dupa aberatiile emise,pare mai degraba o cauza pierduta.

 • 13

  @Marie: refuz să cred că o femeie (de orice vârstă ar fi ea) ar putea să-l ia în serios. dar știi tu, gusturile nu se discută :)

  Dora Constantinovici
  2014-01-24 14:59:53 | Raporteaza
 • 14

  [...] un bărbat sexy? Părăseşte clubul, mesageria cu emoticoane și raportarea animalică la femeie. Citește continuarea aici .nrelate_related .nr_sponsored{ left:0px !important; } [...]

Comentează

Pentru a aparea comentariul dvs direct pe site, trebuie sa va inregistrati, sau sa va logati daca aveti deja un cont.
Comentariile anonime vor intra in moderare


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari
M-am născut într-o zi de vineri - 13
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Ce fac prietenii tăi pe Pandoras

Ultimele comentarii

2012 2013 alegeri alex mazilu articol Artă bani barbati blog București campanie carte carti Chisinau cinema copii copil copilarie critica dragoste educatie familie Fashion femei femeie fericire film filme fotografie Franta frumusete imaginaţie inspirat instantanee interviu iubire Job lansare libertate literatura mare Mirela Retegan Moldova munca muzică oameni o fraza online o poza parinti parlament pasiune Paste Pdl plagiat politică post poveste poze psd publicitate razboi reclama revista români România sanatate scandal soare spectacol spot suflet timp top TV umor vara Very Happy Victor Ponta violenta

© 2010 - 2013 pandoras.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!