RSS Feed

Nemuritoarea Cristina Tacoi

vezi toate articolele de
30 Apr 2010 la 14:49 50 comentarii 3800 vizualizari.

De când am aflat gândurile mele zboară, obsedant, spre aceleaşi două nume. Zilele trecute s-a stins din viaţă, undeva la Craiova, fosta actriţă a Teatrului Nottara şi scriitoare Cristina Tacoi. Desigur, informaţia nu a părut destul de important pentru a fi inclusă în programele de ştiri, şi nici ziarele nu au scris despre asta, fie şi într-un colţ de pagină. Eu am aflat-o de pe blogul cuiva bine informat. Numele Cristinei Tacoi nu spune foarte multe. Puţini ştiu în ce filme a jucat, sau ce cărţi a scris. Nici fotografii cu ea nu găseşti pe internet. Şi totuşi, numele ei mi-a reamintit o poveste veche şi tristă. Aş îndrăzni să spun că, mai mult decît orice altceva, această poveste îi dă Cristinei Tacoi dreptul la nemurire.

Cândva, într-un trecut cenuşiu şi nu foarte îndepărtat, în România apărea un jurnal, intitulat Prima carte, ultima carte. Era scris de un băiat, Cătălin Bursaci. Născut la 17 aprilie 1957, Cătălin dorea să devină pictor, scriitor, scenarist, actor şi regizor de film, dar a sfârşit răpus de leucemie, pe 24 iunie 1975, la ora 13. 30. Cartea este dovada calvarului, dar şi a speranţei. Şi până foarte recent, mai exista o dovadă, vie. Cristina Tacoi, mama lui Cătălin Bursaci. Cea care, când încă se mai afla la Bucureşti, îi primea cu mare drag pe toţi cei care doreau să afle povestea lui Cătălin, sau să-i vadă lucrurile, păstrate cu grijă în camera care fusese şi a rămas doar a lui, cel puţin pe perioada vieţii mamei sale. Nici Cătălin nu are fotografii pe internet. Doar una, o fotocopie după cea apărută pe coperta singurei lui cărţi. Şi poate e mai bine aşa. Ca să înţelegi dragostea nu ai nevoie neapărat de chipuri.

Drama Cristinei Tacoi nu este cu siguranţă singulară. În anii studenţiei mele, la Iaşi, aflam altă poveste tragică. Profesoara Elvira Sorohan îşi pierduse unica fiică, pe Alina, o fată despre care auzisem numai cuvinte frumoase. Era frumoasă, inteligentă, era genul de tânără căreia toată lumea îi prevestea un viitor frumos. Sfârşitul nu poate fi decât tragic, iar în cazul Alinei diagnosticul a fost la fel de nemilos ca şi în cazul lui Cătălin.

De fiecare dată când mă duceam la mormântul tatei treceam pe lângă mormântul Alinei. Eram impresionată de marmura neagră, de cuvintele inscripţionate pe monument purtând semnătura “mama şi tata”, de florile care întotdeauna erau proaspete şi de bomboanele risipite în jur. Păşeam sfios, tăcând, cu capul plecat, ca şi cum aerul din jur ar fi purtat pecetea durerii, ca şi cum mi-ar fi fost teamă să nu deranjez îngerii. Nimeni nu-şi doreşte să afle câtă durere presupune pierderea unui copil. Am sentimentul că astfel de tragedii sunt purificatoare pentru toţi cei care le trăiesc, sau doar devin martori.

” Încearcă să iubeşti fiecare clipă care trece, căci aşa cum pare ea, utilă sau inutilă, este de o valoare nespusă, dar de o incertitudine totală.”

„Vreau să plec din spitalul ăsta care mă deprimă, din oraşul ăsta care mă deprimă, din ţara asta care mă deprimă (…) Nu mai vreau să-l văd pe psihiatru. L-am văzut timp de o săptămână în fiecare zi… n-a fost capabil să-mi spună nimic… eu vorbeam şi el tăcea, n-a putut să-mi răspundă. La nimic. Şi nici preotul acela catolic (…)… Am vorbit cu el, i-am pus câteva întrebări… Şi el îmi răspundea cu formule tipice… apoi a fugit spunând că e aşteptat de cineva, şi că a greşit camera… De fapt nu ştia ce să răspundă. Fiindcă nu există răspuns (…). Oameni buni, ajutaţi-mă! Oameni buni, sedaţi-mă! Dacă un cal îşi frânge piciorul, este împuşcat, imediat, pe mine de ce mă lăsaţi să mă chinui? Ce bine făceau spartanii când îi omorau pe cei bolnavi, pe cei neputincioşi. Omul când se îmbolnăveşte ar trebui împuşcat. (…) Eu plâng, plâng atât de tare de mi se zguduie sufletul. Şi implor Dumnezeul, încât aş fi în stare să înduplec diavolul (…) Fortral… Fortral… Cât de fragil e trupul omenesc Şi totuşi câte poate îndura… (Cătălin Bursaci)

Urmăreşte-ne pe Facebook şi pe Twitter
 


50 comments
 • 1

  Am citit cartea,numai eu ştiu cu cîte lacrimi! Dumnezeu să-i odihnească pe amîndoi. :(

 • 2

  am citit ‘prima carte, ultima carte’, la vremea aparitiei. am recitit-o, dupa o vreme. nici nu stiu daca o mai am, prin casa. imi este imposibil sa scriu o parere, aici, acum. e multa durere in acele pagini. reportervirtual../ manifestaricult../

 • 3

  mi-am amintit… atunci n-am putut termina cartea, ma coplesea tristetea – atunci, cind habar n-aveam ce inseamna tristete…. Acum mi-am amintit si de mama, si de mine…. si de vremurile de atunci Multumesc, Mihaela Raileanu !

 • 4

  mihaela, poate scrii si despre cazul acesta, celebru, in alt fel, in epoca: romanialibera.r../.

 • 5

  la fel de sfîşietoare este confesiunea mamei din „Andra”.

 • 6

  repet link-ul de mai sus romanialibera.r../

 • 7

  5 @val_one: mai spuneti, va rog, amanunte despre carte. poate imi amintesc de ea.

 • 8

  “Incearcă să iubeşti fiecare clipă care trece, căci aşa cum pare ea, utilă sau inutilă, este de o valoare nespusă, dar de o incertitudine totală.” Catalin Bursaci

 • 9

  @c: Andra a fost o fetiţă de o rară inteligenţă şi sensibilitate,care s-a sinucis la 16 ani din cauza neînţelegerii de care s-a lovit la şcoală şi în familie.

 • 10

  9 @val_one: nu, nu stiu despre cazul asta. cum se numeste cartea si de cine a fost scrisa? chiar vreau sa o citesc!

  “Nu poţi vorbi, nu poţi scrie decât despre ceea ce eşti tu, decât despre ceea ce porţi în tine… Scrie, să nu moară acele lucruri pe care le-ai iubit. Să nu moară cei pe care i-ai iubit.” Catalin Bursaci

 • 11

  Odihneasca-se in pace amandoi!

  si eu am citit cartea in adolescenta si m-a impresionat. Si mai am o carte, Zbor frant, a unei studente moarte intr-un accident tragic, incarcand sa scape de un viol… cred ca Adriana o chema…

 • 12

  Cat de mult m-a impresionat “Prima carte, ultima carte”, povestea uni tanar atat de puternic in lupta cu cancerul…talentat, frumos,poate chiar prea frumos sa moara asa de tanar…. mai am si acum cartea…am recitit-o chiar… doamne, cati ani au trecut de cind am citit-o? tin minte ca atunci mi-am zis ca : daca exista Rai, Catalin cu siguranta are parte de el. Dumnezeu s-o odihneasca pe d-na Cristina! Multumesc Mihaela

 • 13

  Am cunscut/o pe Cristina Tacoi. Juca un rol episodic…eram pe un platou de filmare la Buftea. Nu pot descrie in cuvinte, discretia, gratia, inteligenta relatiei umane cu ceilalti, smerenia, toate aceste insusiri ale unei prezente cu adevarat parca de pe alta lume.Era atit de tacuta. Atit de receptiva fata de oricine ii vorbea.Intilnirea cu ea a fost o lectie de viata.Ce pacat ca se va pierde amintirea ei intr-un anonimat…Noi cei care am cunoscut-o fulgurant o vom pastra in meomoria noastra afectiva cu uimire si smerenie..dar dupa ce noi nu vom ai fi..ce pacat!!!!

 • 14

  @C,scuze de întîrziere(munca!).Autorul cărţii „Andra” este Mihai Stoian.E de prin anii `70.

 • 15

  bun articol, foarte trist subiect, probabil cel mai trist din cite exista…

 • 16

  “..Trecatorule,te rog fi fericit.. Si incearca sa iubesti .. Fiecare clipa care trece! Caci asa cum pare ea..utila sau inutila.. Este de o valoare nespusa, Dar de o incertitudine totala!”.. Cuvinte care te ating!..sunt scrise pe mormantul lui Catalin.. Acolo se odihneste acum intreaga familie! Si doamna Cristina..care atat a luptat ca numele lui Catalin sa dainuie :( acum..doar cartile si cuvintele frumoase scrise de voi ..o sa mai aminteasca de ei! In rest ..se va asterne uitarea! Dumnezeu s-o odihneasca in pace!

 • 17

  14 @val_one: va multumesc! am sa caut cartea!

 • 18

  16 @Margot: stiti unde anume se odihneste vesnic catalin bursaci?

 • 19

  @c: cu plăcere :)

  coltulcolection../

 • 20

  @c: Comuna Plenita din Dolj localitate iubita de Catalin ..vorbeste despre asta in Cartea lui

 • 21

  Cristina Tacoi, actrita si scriitoare, a murit pe data de 26 aprilie 2010, ora 21, dupa o lunga suferinta, intrun sanatoriu particular din Craiova, unde era ingrijita sub supravegherea sorei ei. S-a nascut la 8 iunie 1933, in comuna Plenita, deci ar fi implinit peste sase saptamani 77 de ani. Acum corpul ei secatuit de suferinta odihneste in cimitirul din Plenita, alaturi de fiul ei, Catalin Bursaci si de sotul ei, fostul actor Andrei Bursaci. (Aceasta pentru exactitatea datelor si faptelor.)

  Letitia Iubu

  Epifanie ? (rengay pentru sora mea)

  Ultima noapte in casa parinteasca – triluri de pasari

  Sunete celeste rasuna pretutindeni

  Canta toate pasarile cerului – recviem pentru sora mea

  Batai de aripi zboruri frante la stanga, dreapta, sus, jos,sus

  Ramas bun casa draga, Ramas bun, dragi pamanteni

  Doar luna plina In noaptea urmatoare – vazduhul tacut.

  Letitia Iubu

 • 22

  La momentul cand am scris rindurile despre Cristina Tacoi subiectul era insuportabil de trist. Am simtit ca nimic nu mai putea fi spus dupa. Trebuie sa cunosti macar o persoana care te iubeste atit de mult ca sa ai o cit de vaga idee despre cum a fost viata acestei femei. Dumnezeu sa-i odihneasca in pace pe amandoi.

 • 23

  @c: de acolo am aflat. Sint foarte putine lucruri publice despre amandoi.

 • 24

  @c: Imi pare rau, nu pot vizualiza linkul. daca mai vezi mesajul asta spune-mi te rog despre ce era vorba. Cred ca in acea perioada sint teribil de multe povesti reale dureroase.

 • 25

  @c: gata, am intrat pe link, multumesc.

 • 26

  Dumnezeu s-o odihneasca in pace. Dumneau sa-l odihneasca in pace pe iubitul ei fiu, Catalin. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace pe sotul ei, Andrei.

  Vineri, cand am aflat (de la mama mea) am fost nespus de trista si am anuntat alti prieteni din tara care citisera ‘Prima Carte, Ultima Carte’ sau nu numai.

  Acum multi ani, copil fiind, de cate ori mergeam cu bunica mea la cimitir sa aprindem lumanari pentru cei din familie care plecasera dintre noi, obisnuiam sa ne oprim si la mormantul lui Catalin si sa prindem o lumanare.

  Ca multi altii, am citit cartea lui cand eram in liceu(desi copilarind in Plenita si familia dinspre mama fiind chiar inrudita, stiam despre el mult inainte) si m-a marcat pentru totdeauna.

  Am avut o singura ocazie sa o vad pe Cristina Tacoi jucand intr-o piesa de teatru la Craiova (in turneu cu Tatrul Nottara) si am citit si (foarte putin din pacate) din poeziile si proza ei.

  Din tot sufletul condoleante!

 • 27

  Nu are cineva cartea in format electronic? Am cautat eu, dar n-am gasit-o.

 • 28

  De-abia azi, 27 mai, 2010, am aflat de moartea actritei si scriitoarei Cristina Tacoi, mama lui Catalin Bursaci.Intrand pe acest blog. Prin faptul ca dumneaei inca traia, ma mai amageam ca , intr-un fel, mai traieste si Catalin. (Lasand la o parte faptul ca , pentru unii dintre noi, el va trai mereu prin cartea pe care ne-a lasat-o.)Sincer, si acum imi mai spun ca gena lui nu a pierit si nici nu va pieri : are o verisoara , care are un copil… Conform cartii lui are chiar doua verisoare, care, in momentul cand scria, se aflau la Craiova, respectiv Cluj… Vestea despre moartea Cristinei Tacoi m-a intristat foarte tare. Si da, e adevarat, a jucat in filme putine ,din pacate. Mi-o amintesc, insa, perfect in rolurile din “Binecuvantata fii, inchisoare”, “In fiecare zi Dumnezeu ne saruta pe gura” , “Morometii” asa episodice cum au fost. Mi-l amintesc si pe Andrei Bursaci, tatal lui Catalin, in “Am fost 16″ , “Caruta cu mere” (unde apare si sotia lui pret de o clipa), “O vara cu Mara” , “Racolarea”, “Pintea”. De fapt, “Pintea” a fost primul film in care l-am vazut constienta fiind ca era el , dupa ce citisem genericul cu atentie, si mi-am dat seama imediat cine era Andrei Bursaci acolo, dupa asemanarea cu Catalin. Acum… Dumnezeu sa-i odihneasca in pace pe toti trei ! S-au intalnit in Ceruri…

 • 29

  Intamplator am ajuns aici, nici nu pot crede ca avem oameni de asa mare calitate, inclusiv toti cei care au scris aici. Chiar am avut o clipa de fericire, ca am avfut ocazia sa citesc si ceva minunat. Va multumesc tuturor ,celor care a-ti scris aici.

 • 30

  Îmi amintesc cu mare bucurie ,dar și cu o infinită tristețe cum am descoperit în anii 80 cartea lui Cătălin Bursaci,și mai ales cum am citit-o în lacrimi…Sunt cărți care se citesc cu sufletul și ,,Prima și ultima carte”face parte din această categorie.Mai am și acum cartea,are coperțile rupte,e întreagă,dar n-am mai putut s-o recitesc.Mă doare fiecare rând scris acolo…

 • 31

  Pentru ca s-a implinit un an de cand Cristina nu mai este si imi este foarte dor de ea si de Catalin si pentru ca am vrut sa dau cateva citate din cartea lui la o rublica speciala si nu am reusit am sa le dau aici: “Asa ca problema noastra nu este iubirea,profesorii,sau parintii,ci o problema mai adanca – a sufletului singur care trebuie sa poarte in carca legenda luptatorului singur…” Catalin Bursaci Prima carte – Ultima carte. Si o poezie scrisa de mine pentru ea cu vreo doi ani inainte de a muri pe cand era bolnava; CANTEC DE TOAMNA Soare cald,lumina blanda / se aseaza azi in tinda / frunza iar se risipeste / si lungimea umbrei creste / clopotele bat mairar / ceata apare la hotar / privirea cauta-n zare / un voinic venind calare / venind de departe-n vant / cu pletele fluturand / chemat de tine in gand / sa-l mai vezi odata-n sa / inainte de-a pleca / vei pleca cu ciocarlia / care deseori / te-a inveselit in zori / vei pleca cu turtureaua / ce se leagana pe ram / in alunul de sub geam /vor pleca si ele-n zbor /spre hotarul fara nor / te vor insoti in duh / platind vamile-n vazduh / vei pleca spre-acea lumina / care te face mai buna/ vei pleca-n amurg de toamna / iarna nu o sa-ti mai cearna / la casuta din poiana / viscolul n-o sa-ti mai bata / la fereastra ferecata / vei dormi sub glia grea /troienia atunci de nea.” Numai ca nu a plecat in amurg de toamna ci in plina primavara cand liliacul a inflorit si gradina presarata cu boabe de margaritar.Dar in privinta pasarilor a fost un adevarat miracol.In ultima si singura noapte in care corpul ei a mai stat in casa parinteasca pe care a iubit-o atat de mult pasarile cerului au cantat pe toate tonurile si trilurile pe care nu le-am mai auzit niciodata nici inainte nici dupa. Dumnezeu sa te odihneasca in pace si sa ma ierti daca am gresit cu ceva. Liti

 • 32

  I wish to convey my passion for your kind-heartedness for people that must have help on the content. Your very own commitment to passing the solution all through had been pretty functional and have regularly empowered regular people just like me to realize their goals. Your amazing interesting suggestions entails a great deal a person like me and further more to my office colleagues. Warm regards; from everyone of us.

 • 33

  I wish to express my appreciation for your generosity giving support to those individuals that need help with this area of interest. Your real commitment to getting the message all around ended up being particularly powerful and has usually permitted regular people much like me to arrive at their desired goals. This informative report implies a great deal a person like me and even further to my mates. Many thanks; from everyone of us.

 • 34

  Thanks so much for giving everyone an extraordinarily brilliant possiblity to discover important secrets from here. It’s always very good and packed with fun for me personally and my office colleagues to search your web site the equivalent of 3 times per week to learn the fresh guides you will have. Not to mention, I am usually amazed with the exceptional creative concepts you give. Selected two points on this page are in truth the finest we’ve had.

 • 35

  I simply wished to thank you very much once again. I’m not certain the things that I might have created in the absence of these techniques discussed by you concerning such a theme. Completely was the scary circumstance for me, however , finding out a well-written technique you dealt with it forced me to weep for fulfillment. I am just thankful for this work and wish you really know what a powerful job that you’re doing teaching the rest with the aid of your site. More than likely you haven’t come across all of us.

 • 36

  My spouse and i got now joyful that Edward managed to do his homework out of the precious recommendations he was given through the blog. It is now and again perplexing just to be freely giving concepts most people could have been trying to sell. Therefore we realize we now have the writer to thank for this. Most of the explanations you made, the easy blog navigation, the friendships your site aid to instill – it’s many fantastic, and it’s really making our son and the family recognize that the subject matter is cool, which is extremely essential. Thank you for everything!

 • 37

  Thank you so much for giving everyone a very memorable possiblity to discover important secrets from this website. It is usually so excellent and as well , stuffed with a great time for me personally and my office acquaintances to search the blog no less than three times every week to read the new guides you have. And definitely, we are usually happy considering the terrific things served by you. Some 2 tips in this post are certainly the most beneficial we have ever had.

 • 38

  I simply wished to appreciate you yet again. I’m not certain what I would have used in the absence of the type of tactics shared by you about that area of interest. It has been an absolute traumatic situation in my opinion, however , taking a look at the very well-written mode you treated the issue forced me to jump over gladness. I will be happier for your assistance and as well , wish you know what an amazing job that you’re undertaking training most people via a web site. I am certain you have never got to know any of us.

 • 39

  My wife and i have been really thrilled Ervin managed to deal with his research from your precious recommendations he acquired out of the blog. It is now and again perplexing just to be giving away things that many people today could have been making money from. Therefore we do understand we need the blog owner to thank for this. All the explanations you have made, the straightforward web site navigation, the relationships you will give support to engender – it’s many fantastic, and it is facilitating our son in addition to our family do think that situation is brilliant, which is certainly quite serious. Thank you for everything!

 • 40

  I and my friends came following the best tips located on your web page and so unexpectedly came up with an awful feeling I never expressed respect to you for them. All the guys ended up certainly excited to study them and have now undoubtedly been enjoying these things. Thanks for really being very kind and also for having some brilliant areas millions of individuals are really desirous to discover. My personal honest apologies for not expressing gratitude to you sooner.

 • 41

  A lot of thanks for your own work on this blog. Kim loves conducting internet research and it is obvious why. Many of us hear all relating to the dynamic method you deliver both useful and interesting secrets by means of the web blog and as well as welcome contribution from visitors on that area of interest and my girl is undoubtedly being taught a great deal. Have fun with the remaining portion of the year. You’re carrying out a first class job.

 • 42

  I enjoy you because of each of your efforts on this web site. My niece loves engaging in research and it’s really easy to understand why. I know all of the compelling form you present informative suggestions by means of this website and therefore invigorate contribution from visitors about this subject so our simple princess is undoubtedly becoming educated a great deal. Have fun with the rest of the new year. You are always carrying out a dazzling job.

 • 43

  I wanted to post a small comment so as to appreciate you for all the fantastic techniques you are giving on this site. My extensive internet lookup has at the end been paid with pleasant facts and strategies to write about with my good friends. I would tell you that most of us visitors actually are extremely endowed to dwell in a useful website with so many brilliant people with useful points. I feel somewhat lucky to have seen your webpage and look forward to some more fabulous moments reading here. Thanks once again for a lot of things.

 • 44

  A lot of thanks for each of your labor on this web site. Kate enjoys doing investigation and it is easy to see why. My spouse and i notice all of the powerful medium you make priceless techniques on this web site and as well improve response from other ones about this subject matter plus our favorite princess is being taught a lot of things. Enjoy the remaining portion of the year. You’re conducting a tremendous job.

 • 45

  I together with my friends were actually following the best procedures from your site while instantly got a terrible suspicion I never thanked the website owner for those secrets. Most of the men had been so thrilled to read through them and have in effect definitely been using these things. Appreciation for genuinely well thoughtful as well as for deciding on these kinds of helpful things millions of individuals are really eager to learn about. My very own sincere apologies for not expressing gratitude to you sooner.

 • 46

  Thanks so much for giving everyone an extraordinarily brilliant possiblity to read in detail from this blog. It’s usually very great plus stuffed with a lot of fun for me personally and my office friends to search your website at minimum thrice a week to see the new things you have. And indeed, we’re actually pleased with the surprising guidelines you serve. Certain 4 facts in this article are completely the most effective I’ve ever had.

 • 47

  I really wanted to write down a small comment to be able to express gratitude to you for all the awesome concepts you are giving out at this website. My considerable internet research has now been rewarded with brilliant information to exchange with my great friends. I would point out that most of us visitors actually are unquestionably blessed to exist in a very good place with very many special individuals with good methods. I feel extremely fortunate to have encountered your web site and look forward to so many more fabulous minutes reading here. Thanks a lot once again for a lot of things.

 • 48

  I want to express appreciation to you just for rescuing me from this particular condition. As a result of looking out throughout the the net and coming across views which are not powerful, I was thinking my life was done. Being alive devoid of the solutions to the problems you’ve solved by means of your entire report is a serious case, and the ones that could have adversely affected my entire career if I hadn’t discovered the website. Your personal capability and kindness in handling all areas was useful. I’m not sure what I would’ve done if I had not come across such a step like this. It’s possible to at this moment relish my future. Thanks for your time so much for your skilled and amazing guide. I will not think twice to suggest your site to any individual who would need recommendations about this subject matter.

 • 49

  I simply needed to say thanks once more. I am not sure the things that I would’ve taken care of without the type of basics provided by you directly on such a topic. It was before a very frightening circumstance in my view, however , taking a look at the well-written form you dealt with that forced me to jump for joy. Now i’m happier for this help and wish you realize what a great job that you are putting in training most people through a site. I am certain you have never encountered any of us.

 • 50

  cost of cialis 20

  candiancialisuy../ – generic cialis

  buy cialisonline canada viagra

  viagralkas.com/../ – viagra online

  online viagraviagra superstore

  viagranelius.co../ – cheap viagra online

  cheap viagra

Comentează

Pentru a aparea comentariul dvs direct pe site, trebuie sa va inregistrati, sau sa va logati daca aveti deja un cont.
Comentariile anonime vor intra in moderare


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala urmareste-i pagina de Twitter urmareste-i pagina de Facebook
Uneori mă simt aidoma unui Don Quijote feminin. Pentru că vreau prea mult, am idealuri, visez, încerc, cad și mă ridic, îmi pun ghetele de drum lung și pornesc în căutarea Soarelui, sau pur și simplu salvez mămăruțe dintre șinele de tramvai. Sunt eu. Cu vreo 15 ani de presă în spate (până anul trecut când s-a prăvălit criza peste noi), cu ani de studiu în Relațiile Internaționale, cu un doctorat în desfășurare în Științe Politice, în căutarea unei oaze de fericire personală pe care încă nu am reușit să o găsesc.
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Ce fac prietenii tăi pe Pandoras

Ultimele comentarii

2012 2013 alegeri alex mazilu articol Artă bani barbati blog București campanie carte carti Chisinau cinema copii copil copilarie critica dragoste educatie familie Fashion femei femeie fericire film filme fotografie Franta frumusete imaginaţie inspirat instantanee interviu iubire Job lansare libertate literatura mare Mirela Retegan Moldova munca muzică oameni o fraza online o poza parinti parlament pasiune Paste Pdl plagiat politică post poveste poze psd publicitate razboi reclama revista români România sanatate scandal soare spectacol spot suflet timp top TV umor vara Very Happy Victor Ponta violenta

© 2010 - 2013 pandoras.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!